Ieder mens telt


Help ons helpen!

Word donateur.

Kerstpakkettenactie

DSC00118Onze Stint Vincentiusvereniging in Gouda zorgt er samen met de Parochiële Caritas Instelling voor dat in de week voor Kerstmis ruim honderd gezinnen en alleenstaanden verrast worden met een mooi kerstpakket. Het betreft gezinnen en alleenstaande ouderen die zich financieel nauwelijks staande kunnen houden.

De inhoud van de kerstpakketten bestaat bijna geheel uit bruikbare levensmiddelen. Geen overbodige luxe artikelen, maar wel feestelijk ingepakt en bijvoorbeeld voorzien van een prachtige sfeerkaars.

Ruim honderd gezinnen of alleenstaanden.

Vincentius Gouda en PCI hebben met maatschappelijke instanties contact over arme gezinnen of (vaak eenzame) alleenstaanden. In vele gevallen gaat het daarbij om hen financieel te ondersteunen in de eerste levensbehoeften. Uit het oogpunt van sociale bewogenheid en zorg voor de medemens, die om welke reden dan ook, tot de categorie minima gerekend moeten worden is destijds het initiatief ontstaan hen rond de kerstdagen een kleine attentie extra te geven, zodat ook voor hen de kerstdagen iets feestelijks hebben, waarbij de zorgen om voorziening in de eerste levensbehoeften even wat kunnen worden losgelaten.

Kent u iemand die een kerstpakket goed kan gebruiken?

Als u zelf iemand kent die van heel weinig geld moet zien rond te komen en die een kerstpakket van ons goed kan gebruiken, laat het ons weten en mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ( 0182-392648) ons.

Uitvoering van het project.

In de week voor Kerstmis worden de pakketten door vrijwilligers/chauffeurs bij de geselecteerde adressen overhandigd.

Mensen die bereid zijn om te helpen inpakken en/of pakketten uit te rijden zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Ad Kuster 0182-392648.

Sponsor gevraagd.

Ieder jaar proberen we een sponsor te vinden die een bedrag van € 2500,- voor dit doel beschikbaar stelt. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor particulieren om te sponsoren met een klein bedrag voor het bestrijden van alle kosten die met de actie gepaard gaan. Met een persoonlijke bijdrage van € 25,- sponsort u in principe al een pakket. Maar ook kleinere bedragen zijn natuurlijk welkom.

Men kan zich telefonisch aanmelden (0182-392648) of een rechtstreekse overschrijving doen naar het bankrekeningnummer NL58INGB0005644958 Sint Vincentiusvereniging te Reeuwijk onder vermelding van "kerstpakkettenactie".